Turvallisuustiedote

Kaikki hyppäämiseen ja toimintaan liittyvät keskustelut tänne.
Samu
IA-oppilas
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 10:04 pm

Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Samu »

Laskuvarjotoimikunnan Koulutus- ja turvallisuuskomitea on julkaissut Turvallisuustiedotteen, jonka pääkohdat koskevat NOVA/PL-HM uusimista, Liitopukuhyppäämistä sekä Pokan vanhimman vaatimuksia. Nämä astuvat voimaan heti ja näitä tulee noudattaa 20.4.2014 julkaistujen toiminnallisten ohjeiden ja kelpoisuusvaatimusten ohessa.

Turvallisuustiedotteen sisältö on seuraava:

Julkaisuvapaa: Heti
Voimassa: Heti

Koulutus- ja turvallisuuskomitea julkaisi uudet ja päivitetyt toiminnalliset ohjeet 20.4.2014. Ohjeissa on ollut tulkinnanvaraisuuksia ja esille tulleita asioita on selvennetty tällä turvallisuustiedotteella. Tästä eteenpäin Suomen Ilmailuliiton organisaatioiden tulee noudattaa voimassaolevien toiminnallisten ohjeiden lisäksi tätä turvallisuustiedotetta.

1. NOVA/PL-HM kelpoisuuden uusinta (kohta: kurssin pitäminen)
Uusiakseen kelpoisuutensa hyppymestarin tulee olla toiminut kouluttajana teoria- ja käytännön harjoituksissa ainakin yhdellä alkeiskurssilla vuosittain.

2. Liitopukuhyppääminen
Liitopuvun käyttö edellyttää D-lisenssiä. Myös A-, B- tai C-lisenssihyppääjä voi käyttää liitopukua, mikäli hänellä on SIL:n nimeämän tai valmistajan hyväksymän liitopukukouluttajan antama koulutustodistus. Liitopuvulla hypättäessä on noudatettava liitopukuvalmistajan asettamia pukukohtaisia kokemussuosituksia.

3. Pokanvanhin
Oppilaita pudottavan hyppymestarin tai vapaapudotuskouluttajan ei tarvitse olla pokanvanhimpana, mikäli koneessa on muita lisenssihyppääjiä (A-, B-, C- tai D-lisenssi).

http://laskuvarjotoimikunta.fi/index.php?cID=285
Avatar
Antti L.
IA-oppilas
Viestit: 79
Liittynyt: Ke Helmi 16, 2011 3:36 pm

Re: Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Antti L. »

En oikein ymmärrä tota logiikkaa mekkoilun osalta. Kameran käyttöön vaaditaan C-lisenssi, mutta A-lisenssi riittää mekkoiluun, jos saa jostain First Flight-kurssituksen. Äkkiseltään väittäisin mekon vaikuttavan hyppäämiseen enemmän kuin kameran.

Jää koutseille aika iso vastuu kursseja pitäessään.
Pyörätuolikelauksen kiistaton kuningas on Stephen Hawking.
Ville Rajamäki
IA-oppilas
Viestit: 180
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 8:36 pm

Re: Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Ville Rajamäki »

Ite näkisin että tässä tarkoitetaan, että voi olla hyppääjä jolla on A-lisenssi ja yli 200 hyppyä. Jos ei vaan jostain syystä kiinnosta päivittää lisenssiä B:hen tai C:hen. En usko että kukaan pitää mekkokursseja alle 200 hyppyä hypänneille. Eikös kameraanki oo raja 200 itseaukasuhyppyä eikä C-lisenssi?
Samu
IA-oppilas
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 10:04 pm

Re: Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Samu »

LT:n selitys:

Liitopukuhyppääminen: Kupukurssin pakollisuudesta mekkoiluun tuli jyrkkää palautetta ja vaihdettiin nyt niin et jos sulla lisenssi ja alle 500 hyppyä (lisenssit A,B tai C), niin saat mekkoilla, mikäli valmistajan tai SIL:llin valtuuttama coach sulle first fly:n pitää (Nämä toki pitävät siinä nyt sitten sitä 200 hypyn rajaa itsekkin, jos alkaa perseily niin KTK vetää hätäjarrusta --> seurataan). Mekkoilu D-kelpparina kuten tähänkin asti. Erästä kouluttajaa lainatakseni: Jos olet tarpeeksi tyhmä, lähdet ilmaan ilman First-fly-kurssia.

Eli toki se 200 loikkaa vaaditaa kurssin pitäjän toimesta.
Ville Rajamäki
IA-oppilas
Viestit: 180
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 8:36 pm

Re: Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Ville Rajamäki »

Korjataan tosiaan sen verran, että kameraan tosiaan tarvitaan C-lisenssi. 200, 1000 tai 10000 hyppyä ei riitä, jos sulla ei oo C-lisenssiä. ;)
Avatar
Vera Björk
IA-oppilas
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Helmi 04, 2014 8:53 pm
Paikkakunta: Vaasa

Re: Turvallisuustiedote

Viesti Kirjoittaja Vera Björk »

Toi mekkohomma on muutettu siksi, koska kuvunkäsittelykoulutuksia on harvoin. Eli voi olla esim B-lisenssi ja hypännyt esim. 250 loikkaa, mutta ei ole ennättänyt vielä kupukurssille. Ihan ok. Tää on ollut se idea, miksi asiaa on muutettu kun juttelin Pilvin kanssa.
Vastaa Viestiin